Emrah Sakić za "Sakić - BES": Da bi mijenjao svijet, moraš prvo krenuti od sebe!


"Sakić BES" - Emrah, Sanela i Beriz
Instruktori vožnje
UREDNICA:Belma Skopljaković

1. Šta znači biti odličan vozač i kako to postati?


Odličan vozač znači biti uvijek svjestan svoje odgovornosti u saobraćaju, te biti spreman na 
cjeloživotno učenje prvenstveno na tuđim, a onda i na svojim greškama, a sve u cilju smanjenja saobraćajnog rizika. 
Odličan vozač treba da je uvijek spreman na vrijeme reagovati na krizne situacije i greške drugih učesnika u saobraćaju, te koristiti sva pomagala koja su u vozilu na način za koji su predviđeni. To su neke stvari koje svojim polaznicima uvijek nagovještavamo.


 2. Koji je glavni zadatak instruktora vožnje?

Glavni zadatak instruktora vožnje jeste osposobiti svog polaznika na samostalno učestvovanje u saobraćaju i adekvatnom snalaženju u svim saobraćajnim situacijama koji se ispred njega nađu što se postiže kroz program obuke kandidata.

 3. Koje su najvažnije osobine kvalitetnog instruktora vožnje?

Najvažnije osobine kvalitetnog instruktora vožnje u prvom planu jeste stručnost i iskustvo, zatim komunikativnost i spremnost na dijalog igraju važnu ulogu u programu obuke kandidata kako kod instruktora tako i kod kandidata. Spremnost na timski rad i učenje, te razumijevanje kandidatovih mogućnosti osnovni su preduslov za uspješnu obuku kandidata koja vodi polaganju vozačkog ispita kao završnu fazu u dobijanju vozačke dozvole.

Sanela Sakić
 4. Preporuke svima onima kod kojih postoji strah od vožnje?

Preporuke svima onima kod kojih postoji strah od vožnje jeste da nas kontaktiraju ili posjete u našoj poslovnici i upišu se u našu autoškolu i time svoje strahove i paniku prepuste nama kako mi to volimo reći. Kroz aktivno učenje, šalu i zabavu već u prvim satima obuke taj strah i panika će nestati to je naša garancija.

Beriz Sakić

 5. Motivaciona poruka za čitatelje?

Preporuka čitateljima koji nemaju vozačku dozvolu jeste da shvate važnost posjedovanja tog dokumenta i što prije  se   upišu u autoškulu i polože vozački ispit, pogotovo to je preporuka onima koji nemaju zaposlenje iz razloga što je na svim konkursima za posao osnovni uvjet posjedovanje

vozačke dozvole, Naša poruka za one koje posjeduju vozačku dozvolu bilo koje kategorije jeste da imaju obzira i strpljenja prema autoškolama  koji vrše obuku na putu jer su se i sami nalazili nekada u istoj situaciji, naša molba iskusnijim vozačima jeste da obrate pažnju i na početnike u saobraćaju koji su obilježeni posebnim znakom i da im pruže pomoć ukoliko im bude trebala.

Sve te stvari su odlika pravih vozača i vode razvijanju humanih odnosa u saobraćaju, jer kako kaže poznata izreka da bi mijenjao svijet moraš prvo krenuti od sebe.

 6. Da li ste se suočavali sa ljudima koji imaju predrasude prema ženama instruktorima i kako komentarišete uvjerenje da su žene lošiji vozači?

U novije vrijeme  srećemo sve više žena za volanom što nije bio slučaj u prošlosti te je to bio osnovni razlog za angažman ženskog instruktora u našoj autoškoli. Što se tiče predrasuda da su žene lošiji vozači od muškaraca, svijet je to odavno odbacio, te svuda po EU možemo vidjeti žene koje voze. Nekolicina njih sasvim ravnopravno s muškarcima upravlja gradskim autobusima i kamionima. Kod nas tih predrasuda u maloj mjeri još ima međutim sigurni smo da će žene kao vozači u skorije vrijeme prevladati cestama, te takvih predrasuda neće biti. 

Emrah Sakić


 7. Koje usluge nudi Vaša kompanija "Sakić-BES" i kako Vas potencijalni klijenti mogu kontaktirati?

Nudimo usluge obuke vozača A, B C1 CE, C CE I D kategorije također nudimo i dodatnu obuku za vozače koje posjeduje vozaču dozvolu kroz program kondicione vožnje, a iz nekih razloga nisu sigurni u svoju  vožnju, Kroz program obuke vozača polaznicima nudimo fleksibilne termine shodno njihovim obaveza, te nudimo mogućnost plaćanja na rate. Svi polaznici mogu izvršiti upis na brojeve telefona 061-164-393 ; 061-681-755 ili u našoj poslovnici na adrresi Gornji Čaklovići 282 Tuzla. Dostupni smo 24 h te ako imate bilo kakvu nejasnoću ili pitanje možete nas kontaktirati, rado ćemo vam odgovoriti.

Novi polaznici 



Beriz Sakić


Primjedbe