HARUN HAMZABEGOVIĆ: Moja poruka mladima je da se aktiviraju, da rade ono što vole i izbrišu predrasude prema bilo čemu!

UREDNICA:Belma Skopljaković

1. Predstavi se ukratko čitateljima Bellspiration bloga!
Moje ime je Harun Hamzabegović, dolazim iz Tuzle i  imam 19 godina. Student sam prve godine Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, te aktivno igram rukomet.

2. Kada se rodila ljubav prema sportu i kako se desilo to da se baviš rukometom?
Uvijek sam volio gledati rukomet na TV-u jer mi je bio veoma zanimljiv. Nema utakmice reprezentacije BiH koju još kao dijete nisam odgledao i uvijek sam se divio rukometnim golmanima.  Dok sam još bio u osnovnoj školi počeo sam trenirati rukomet i to veoma iznenada. Na prijedlog nastavnika tjelesnog odgoja otišao sam na par treninga u moj prvi klub ORK "Tuzla" i to je bilo to. Ljubav prema ovom sportu se rodila.

3. Srednji bek u R.K. "Sloboda Solana" u Tuzli! Koliko dugo si već u timu i kako napreduje sezona?
Iako sam se uvijek divio rukometnim golmanima postao sam igrač. U rukometnom klubu Sloboda Solana sam već nešto više od dvije godine. Kada sam došao bio sam jedan od najmlađih igrača u ekipi, ali sam se brzo navikao. Ova sezona napreduje veoma dobro. Proteklih dana krenule su pripreme za drugi dio sezone u kojem se borimo za ulazak u Premier ligu BiH. Imamo dobru poziciju na tabeli i očekujem povratak u društvo najboljih.

4. Pored toga što se baviš rukometom, ti si student Fakulteta elektrotehnike u Tuzli. Kako si uskladio obaveze i je li teško postizati uspjeh na oba polja?
Da, kao što sam već rekao, student sam prve godine Fakulteta elektrotehnike u Tuzli i iskreno mogu reći da je veoma teško uskladiti sve obaveze. Ujutro se ide na predavanja, poslije podne treninzi i veoma je naporno. Ali uz pravu organizaciju sve se može.

5. Šta misliš o današnjem stanju mladih?
Mislim da trenutno mladi u BiH nemaju dovoljno podrške, od strane države, u onome što rade i što bi željeli raditi . Zbog toga sve više mladih odlazi. 
S druge strane smatram da ima mnogo mladih koji su pasivni i ne žele se uključiti u određene programe pomoću kojih bi mogli promijeniti mnogo toga.

6. Kao pozitivan primjer mladima, poruči im nešto ovom prilikom!
Moja poruka mladima jeste da se aktiviraju i da ne prepuštaju ništa slučaju, da rade ono što vole i izbrišu predrasude prema bilo čemu.










Primjedbe