BELMA HUSEINEFENDIĆ: Samo mi je bitno da ja uživam u svom malom kosmosu punom muzike i nadam se da će i ostali

UREDNICA:Belma Skopljaković

1. Za tebe su već mnogi čuli, ali za čitaoce Bellspiration bloga, možeš li nam reći ko je zapravo Belma Huseinefendić? 

Prije svega zahvaljujem se na pozivu i mnogo mi je drago što ću biti dio Bellspiration bloga. Eh, sada, Belma Huseinefendić vam je jedna obična niska djevojčica, koja voli da pjeva, glumi i pleše i koja živi u Tuzli. Čvrsto vjerujem da sve što je nemoguće je zapravo moguće kada se uloži mnogo truda, rada i volje naravno. Mnogo sam tvrdoglava i uporna. Vesela i uvijek nasmijana (ma samo pozitiva), smatram da se svaki problem može brže i lakše riješiti uz osmijeh. Zaljubljena sam u svoj rad i umjetnost. Ah da, zaboravila sam reći da imam 15 godina, za nekoliko dana punim 16. Idem u Srednju medicinsku školu Tuzla. Pored škole idem u Pozorište ''Mladih Tuzle'' Tuzla, jedna sam od mlađih članova Udruženja ''Sevdalije'', zatim idem u Školu pjevanja ''Lejle Teskeredžić'', brojne sekcije u školi, a prije sam se bavila i folklorom u FA''Panonija'' Tuzla. Nadam se da nisam ništa izostavila.

2. Ti si učestvovala na takmičenju Neki novi klinci gdje si itekako zapažena po svom talentu. Šta za tebe predstavlja to iskustvo i koliko je uticalo na izgradnju tvoje ličnosti? 

Za mene to je bilo jedno divno iskustvo, upoznala sam mnoge, danas, jako dobre prijatelje. Mnogo sam naučila i od takmičara, a i od divnog žirija. Ovo iskustvo za mene predstavlja pobjedu nekog malog straha, nove spoznaje i izlaz iz komforne zone koji je veoma neophodan za napredak u ovoj grani umjetnosti. Da, mnogo mi je pomoglo ovo takmičenje kasnije, više nastupa, putovanja i slično, ali nikada se nisam smatrala, niti ću, nekom bitnom ličnošću, niti sam se pravila važna svojim uspjehom. Samo mi je bitno da ja uživam u svom malom kosmosu punom muzike i nadam se da će i ostali.


3. Šta bi izdvojila kao svoj najveći uspjeh do sada? I koji su tvoji najveći snovi koje želiš ostvariti u životu?

Pored dolaska do finala na takmičenju ''Neki novi klinci'',mnogo mi je bilo drago što sam dobila poziv da nastupam na prošlogodišnjem  proglašenju ''Sportiste godine'' sa Markom Bošnjakom i Džejlom Ramović u Sarajevu, Zetra.
Neki moji najveći snovi su: imati svoju pjesmu, studirati Akademiju dramskih umjetnosti i imati svoj koncert. Mnogo ću se truditi da ovi snovi postanu jednog dana realnost.

4. Kakav je tvoj pogled na današnje stanje mladih? Da li mladi vjeruju u sebe dovoljno? Koliko je hrabrosti potrebno da pratiš svoje snove? 

Moj pogled je da malo mladih prati svoje snove i svoje ciljeve i da većinom slušaju šta im drugi govore (šta treba da studiraju, šta treba da rade i sl.), iako treba poslušati starije nekada isto tako treba biti dovoljno lud i poslušati svoje srce, jer nikada ne znaš gdje će te taj put odvesti. Mislim da ne vjeruju dovoljno i da nisu sigurni, da li je baš njihova odluka najpametnija, ali kao što rekoh neka bude i luda jedino je bitno da ti vjeruješ u nju i da si spreman dati sve svoje vrijeme i sav svoj trud. Potrebno je mnogo hrabrosti i samopouzdanja. I treba biti spreman na sve kritike.

5. I za kraj, imaš li neku poruku za sve mlade ljude koji čitaju ovaj intervju?

Slijedite svoje snove, maštajte i čuvajte to malo dijete u sebi.
Ako se stvari ne odvijaju po planu, polako bez panike, probajte ponovo, ali nikada ne odustajte.
Hakuna matata. :D

6. Hvala na intervjuu od srca!

Hvala Vama još jednom <3




Primjedbe