EMINA KREHIĆ: Niti jedna maskara ne izaziva sjaj u oku, kao što niti jedan karmin ne crta osmijeh na lice!


UREDNICA:Belma Skopljaković

1. Reci nam nešto o sebi!
Zovem se Emina Krehić, rođena sam u Sarajevu 10. marta 1995. godine.
Student sam Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Bijeg od formula i programskih jezika sam pronašla u kuhinji uz svoju rodicu Naidu i opustajuće mirise eteričnih ulja.

2. Ti se baviš proizvodnjom preparata za higijenu i ljepotu, pri čemu se koriste prirodni sastojci. O čemu je tu zapravo riječ i kako je počeo taj, pa možemo nazvati, biznis?
Koža je naš najveći organ, a mi je, ni ne razmisljajući o tome, svakodnevno tretiramo toksičnim hemikalijama koje se nalaze u većini preparata, dok sve što nam je uistinu potrebno za njeno zdravlje i ljepotu možemo pronaći u prirodi.
Naida i ja smo pored ljubavi jedne prema drugoj oduvijek gajile ljubav prema prirodnim proizvodima.
Prvobitno su se iz te ljubavi izrodili proizvodi za naše vlastite potrebe, a vremenom, nakon brojnih pohvala porodice i prijatelja, odlučile smo da omogućimo i drugim ljudima da u njima uživaju, te je tako nastao Busy Bees.


3. Koje prirodne sastojke koristite i šta trenutno imate u ponudi od proizvoda? Koji preparat je najtraženiji iz vaše proizvodnje?
Sve proizvode ručno pravimo od prirodnih, organskih sastojaka visoke kvalitete.
U proizvodnji koristimo prirodne maslace i ulja, eterična ulja, pčelinji vosak i druge prirodne sastojke.
Busy Bees trenutno u ponudi nudi sljedeće: melem za kožu (Queen B), piling sa himalajskom soli za lice i tijelo (Journey to the Himalayas), masku za lice sa aktivnim ugljem (Midnight Glow), balzam za usne (Mint Smooch), losion za tijelo (Love Lotion), masažni losion za tijelo (Love at First Touch), prirodni dezodorans bez aluminijuma (BusyDeo), anticelulitnu piling plocicu (Esspreso Yourself), te
losion za brže tamnjenje (B Sunny).
Pri odabiru mnogih proizvoda naši kupci imaju mogućnost izbora mirisa kao i, u slučaju losiona, odabir varijante sa ili bez šljokica, te boje sljokica.
Ovaj asortiman namjeravamo konstantno širiti novim proizvodima.
Rekla bih da je trenutno najtraženiji proizvod Journey to the Himalayas, dok su mu najveći konkurenti Midnight Glow i Love Lotion.


4. Koja je tvoja definicija ljepote?
Vanjska ljepota je nešto sasvim subjektivno i u suštini nevažno, jer niti jedna maskara ne izaziva sjaj u oku, kao što niti jedan karmin ne crta osmijeh na lice. Istinska ljepota je sasvim sigurno nešto što dolazi iznutra i ogleda se u dostojanstvu i samopouzdanju, te naravno ljubavi, ljubavi prema životu, ljudima, prirodi i samome sebi.
A način da tu ljubav pružimo svojoj koži upravo nudi Busy Bees.


5. Šta misliš o današnjem stanju mladih? Šta bi poručila čitaocima Bellspiration bloga?
Nemojte ubijati dijete u sebi. Ne vjerujte da je sve sivo, pronađite malo ružičastog uvijek u svemu i budite malo ružičastog u nečijem danu, u nečijem životu.
Naučite radovati se sitnicama i uživati u njima, okružite se dragim i dobrim ljudima, ljuljajte se na ljuljački, popijte tu i tamo kafu sami sa sobom, imajte vjere, imajte vjere u sebe, u ljudskost i u dobro, ne bježite od sebe i nemojte se plašiti, smijte se glasno, najglasnije, volite i sanjajte! Snovi su jako važni i nikada ne odustajte od njih!

6. Hvala za intervju!
Hvala tebi što si nam omogućila da budemo dio ove predivne priče :)

7. Busy Bees možete pronaći na slijedećim linkovima:
Instagram: https://www.instagram.com/busybees_naturalcosmetics/
Facebook: https://www.facebook.com/BusyBeesSarajevo/


Primjedbe

  1. Nesto najbolje sto sam probala u zadnjih par mjeseci! Sve preporuke!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Feel free to share your opinion on the article above - we love your comments :)