BARBARA BOLTIŠ: Motivira me boravak u prirodi



1. Draga Barbara, zamolila bih te da se predstaviš čitaocima Bellspiration bloga? Opiši nam ko je zaista Barbara?

Dragi čitatelji, moje ime je Barbara Boltiš, studentica sam pete godine studija Komunikologije na Fakultetu Hrvatskih studija u Zagrebu. Iako studij koji pohađam zahtijeva elokventnost pri govoru i spretnost u javnom nastupu, za mene to predstavlja određenu prepreku. Često ne mogu sklopiti u trenutku rečenicu koja će ispravno izaći iz mojih usta, stoga mi je pisanje bliža i draža opcija komuniciranja sa svijetom oko sebe. Stoga sam se prije tri godine odvažila na pokretanje svog bloga . Najbrojniji dio tekstova su svojevrsni putopisi, dok je ostatak posvećen mojim razmišljanjima u obliku crtica. Osim pisanja na svojem blogu, radila sam i radim kao content writer. Pisala sam o temama vezanim za hrvatski turizam usmjerenim prema američkom tržištu, a sada pišem o obrazovanju i programima razmjene u inozemstvu. Budući da sam peta godina fakulteta, preostalo vrijeme studiranja trudim se iskoristiti za stjecanje iskustava u različitim sferama i oblicima pisanja.

2. Možeš li nam navesti na šta si najviše ponosna u svom životu?

Ono čime se najviše ponosim jest moja proaktivnost, mislim da je važno uključivati se u različite inicijative, eksperimentirati i pokušavati bez da smo na to primorani. Važno je biti sam svoj pokretač, pogotovo za vrijeme studija. Studentske razmjene, volontiranje izvan i unutar svoje zemlje, različita studentska udruženja i poslovi mogu vrlo lako otvoriti mnoga vrata kroz poznanstva i stečene vještine. Ipak, ništa od toga neće doći samo k nama, mi smo ti koji trebamo napraviti korak prema tim prilikama, a vjerujem da sam taj dio procesa poprilično dobro savladala.


3. Šta smatraš najvećim uspjehom u svom životu? Šta je “Uspjeh” po tvojoj definiciji?

Smatram uspjehom svaki puta kada izađem iz svoje zone ugodnosti. Sama činjenica da na svojem blogu dijelim iskustva koja za mene imaju emocionalnu vrijednost su nešto što ne radim olako. Svaki puta osjećam se kao da prvi puta objavljujem tekst, uhvati me mala doza panike jer znam da će barem jedna osoba pročitati ono što sam napisala i time ući u moj privatni svemir. Ne vidim uspjeh kao nešto što možemo opipati poput fakultetske diplome ili u obliku neke nagrade. Smatram da su i jedno i drugo odlična postignuća, ali da su samo rezultatom već postojećeg uspjeha. Uspjeh bi više bila upornost da postignemo određeni cilj, a ne sam cilj kao takav.

4. U čemu pronalaziš inspiraciju za pisanje? Šta te motiviše u životu?

Većina moje trenutne inspiracije za pisanje proizlazi iz putovanja. Izuzetno sam gladna novih iskustava, upoznavanja prirodnih i ljudskih različitosti. Svaki puta kada negdje putujem, dobivam priliku da proživim jednu mini priču izvan svoje svakodnevice. Iako je 2020. godina ograničila moju mogućnost putovanja, ipak sam uspjela utažiti svoju glad za avanturom otkrivajući skrivene lokacije u Lijepoj našoj s meni dragim ljudima. Motivira me boravak u prirodi. Uvijek nakon dana provedenog u šumi među drvećem ili pokraj rijeke osjećam se napunjeno novom i svježom energijom. Misli mi se pročiste, otpustim stres i mnogo mi je lakše sjesti za svoj radni stol, pisati i izvršavati ostale obveze.


5. Imaš li neku inspirativnu poruku za sve mlade na našem regionu, ali i širom svijeta?

Mladima bih poručila da uzmu vremena za istraživanje svojih interesa. Danas postoji mali milijun različitih mogućnosti koje naši roditelji nisu imali. Netko tko želi naučiti bilo koju vještinu, doslovno to može učiniti iz udobnosti svoga doma kroz YouTube tutoriale, radionice ili online predavanja. Izaberite si onaj način učenja koji vama najviše odgovara, ja recimo volim slušati podcaste jer mi daju mogućnost da ih slušam u hodu i ne moram stalno gledati u ekran. Savjetovala bih i da se okruže ljudima koji potiču njihove ideje te da imaju na umu da bilo što čime se bave ili čime se žele baviti rade prvenstveno zbog sebe i svoje unutarnje sreće. Nema veze ako ono što radite nije najbolje ili savršeno, odnekuda trebate započeti.

6. Hvala ti od srca na ovom intervjuu za Bellspiration! Vjerujemo da će se mnogi inspirisati tvojim odgovorima.

Hvala tebi na prilici da podijelim svoja osobna iskustva i predstavim se tvojim čitateljima kroz ovaj intervju.

7. Kontakt:

Facebook: https://www.facebook.com/barbara.boltis

Instagram: https://www.instagram.com/barbara.boltis/

Blog: https://barbaraboltis.wordpress.com/

8. U nastavku pročitajte dio Barbarinog teksta - Izdvojila ga je samo za vas!

"Obično nedjeljno jutro, šalica čaja i skripta. Vani je snijeg, a sunce prodire kroz dva velika prozora u mojoj sobi. Trudim se fokusirati, ali mi ne ide. Ispijam šalicu čaja i puštam da mi zagrije grlo. Čujem pucanj, a nedugo zatim i drugi. Zbunjeno gledam kroz prozor sa šalicom čaja da shvatim odakle zvuk pucnja dopire. Nedaleko dvorišta vidim dva lovačka psa kako trgaju bespomoćnu pticu i njihovog vlasnika kako ih promatra u reflektirajućem prsluku s puškom u ruci. Nije baš nedjeljno jutro kakvo sam priželjkivala. Otvaram prozor, još nesigurna u svoju reakciju. U daljini se čuje veselje. Pretpostavljam da se muškarci u reflektirajućim prslucima s puškama u rukama vesele jer su uspjeli u naumu da ubiju još koje nedužno biće. Vjerojatno veće od ptice, jer mrtva ptica ne zaslužuje toliko veselje koliko jedna beživotna srna ili pak jelen."


Primjedbe

  1. Tuneup Utilities Activation Key is the working tool that is fully compatible with Windows 7, 8, 8.1, and 10. This premium version contains all the new elements like a new benchmark while cleaning. This component also includes the latest flight mode, program deactivation, live Optimization, and supports AMP.Home .

    OdgovoriIzbriši
  2. Many others are looking for this knowledge, and you could be of great assistance to them. NI LabView

    OdgovoriIzbriši
  3. It is an excellent Software. I'm glad I came across this and had the opportunity to read it. Bitwig Studio

    OdgovoriIzbriši
  4. I am overjoyed to have discovered this article. The writer has an extremely creative mind; life is all about creating yourself, not finding yourself. Kindly visit my page.https://vstlayer.com/synchro-arts-revoice-pro/

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Feel free to share your opinion on the article above - we love your comments :)