BELLSPIRATION CLUB - Ajdina Huseinefendić: Belma je uvijek bila uporna, marljiva i vrijedno radila na svakom svom projektu (Part 2/4)

 


1) Draga gospođo, Belmina mama, zamolila bih Vas da se za početak samo ukratko predstavite za naše Bellspiration čitaoce?

Poštovanje Vama i vašim pratiocima. Prije svega željela bih da Vas pohvalim na ovakvoj organizaciji i
prezentaciji mladih ljudi, ipak Vi ste naša budućnost. Moje ime je Ajdina Huseinefendić, sada poznatija kao Belmina mama. Zdravstveni sam radnik i uvijek mi je humanost i porodica bila na prvom mjestu, što sam nadam se uspjela prenijeti na svoju djecu.

2) Gledamo Belmu kako postaje zvijezda na takmičenjima, ali u bekstejdžu također vidimo podršku i ljubav u očima njene mame. Kako je biti mama djeteta koji ostvaruje svoje snove, i to na sceni koju gledaju milioni ljudi?

Iskreno stvarno sam ponosna na njene uspjehe, morate znati da je njoj samo 19 godina, a mnogo toga je postigla. Uvijek je bila uporna, marljiva  i vrijedno radila na svakom svom projektu. Još kao mala je voljela scenu, a  ples , gluma i pjesma su jednostavno dio nje.

3) Kao i svaki roditelj u vezi svog djeteta, vjerujem da imate i određene strahove vezane za Belmu, njenu karijeru i životni put. Kako se nosite s njima? Možete li podijeliti s nama i inspirisati druge roditelje u sličnoj situaciji, kako ljubav i vjera u uspjeh Vašeg djeteta može da nadmaši sve strahove?

Svi mi kao roditelji želimo najbolje za svoju djecu. Moramo im biti velika podrška u svakom novom
izazovu. Strah uvijek postoji. Da li je to prava odluka, da li će se razočarati, kako se nositi sa svime?  Uvijek smo joj govorili da se zabavlja u  svemu tome što radi, jer ako radi sa ljubavlju bit će rezultata. Ako ne uspije, nema veze idemo dalje. Zabavila se i iz svega toga nešto naučila.

4) Da li je izazovno slušati komentare koje žiri daje u vezi pjevanja Vaše kćerke? Koliko je bitno vjerovati u snove vlastite djece i biti im prva podrška bez obzira na sve uključujući i negativne kritike?

Da, vjerujte nije jednostavno biti u onoj sobi emocija. To jednostavno ne možete da kontrolišete, ali kada vidim taj njen siguran stav na sceni znam da je to ono što ona voli da radi. Negativne, ali i pozitivne kritike sve to utiče. Drago mi je što sve ovo mnogo zrelije podnosi nego što smo mi u početku mislili, i da je svjesna da je sve ovo samo prolazna avantura iz koje može mnogo toga da nauči.Stekla je mnogo prijatelja, a to je neprocijenjivo bogatstvo.

5) Čestitam što ste tako divna mama. Hvala za ovaj kratki intervju za Bellspiration. Želim mnogo sreće Vama i Vašoj porodici. <3

Hvala i Vama za svu podršku ovim mladim ljudima, a mi moramo vjerovati i podržavati vas jer vi ste naša budućnost.  U svima vama čuči neki neotkriveni talenat samo  treba malo smjelosti i podrške, a mi kao roditelji smo tu da vas usmjerimo.



 

Primjedbe