BELLSPIRATION CLUB - STEFAN STOJANOVIĆ: Uspeh je kad biramo da vidimo lepotu onda kad je lepotu teško videti (Part 1/4)

 


1) Dragi Stefane, za tebe vežemo film, umjetnost, aktivizam... Ali ko je zaista Stefan, o čemu sanja, šta voli i čime se to on sve bavi? Za čitaoce Bellspiration bloga, predstavi nam se, da te svi upoznamo.

Stefan je 26-o godišnji reditelj, scenarista, pisac, prijatelj, putnik, istraživač poznatih i skrivenih mesta, empata, ljubitelj pasa, sladoleda i zalazaka sunca. Strastveni fan avantura, parkova, drveća, biciklizma, tenisa, dugih šetnji po prirodi, uz jezera i šume, ali i arhitektonskim rajevima poput Milana, Rima i Madrida. Zagovornik otvorenosti srca i uma i neprekidnog samorasta i razvoja. Obožavalac slobode duha i uma i autentičnosti bića. Neko ko voli da se divi grandioznosti i jednostavnosti života u njegovim najjednostavnijim detaljima. Neko ko ima sreću i privilegiju da je ostvario mnoge svoje snove, iskusio neopisive lepote i divote u svim aspektima svog profesionalnog i privatnog života. Neko ko ima mane, ko se i plaši i greši i doživljava i neuspehe, ali nastoji i uspeva iznova da pobedi sebe i pronađe unutrašnju snagu i motivaciju da shvati da je sve ovo samo igra. Jedna predivna priča u neprekidnom nastajanju, i da imamo konačan broj sekundi na ovoj planeti, jedino što možemo jeste da udahnemo i iskusimo život svakoga dana, sa svim što on nosi i uradimo najbolje što znamo i možemo u tom trenutku.

2) Šta je “Uspjeh” po tvojoj definiciji i na koji način ga ostvariti? 

Pojam uspeha je zaista jedan multi perceptivni koncept, koji se menja i evoluira tokom različitih faza našeg života. Ja zaista istinski verujem da je uspeh pre svega nematerijalna kategorija, to je stanje uma. Kada zaista živimo u potpunom skladu sa autentičnim “ja” i radimo i živimo život koji želimo da živimo. Kad smo nadahnuti stvarima kojima se bavimo, kad provodimo vreme sa ljudima koje volimo i na mestima kojima želimo da budemo. Ali i kad nismo… Kad je teško i naporno, i možda pomalo tužno i razočaravajuće, ali ipak ne odustajemo uprkos svemu. Kad uspevamo da se izdignemo iznad situacije i oslušnemo zvezdu severnjaču svog srca. Kad biramo da vidimo lepotu onda kad je lepotu teško videti. Kad biramo ljubav umesto straha. Kad uspevamo da živimo trenutak kao da je ceo jedan svet. I kad možemo da se osvrnemo, bez da osuđujemo sebe i druge, i kažemo: “Srećan sam”. To je uspeh. Ostvarujemo ga svakodnevno, odgovarajući iskreno na iskonska pitanja svog srca i bića, delovajući svakog dana što više u skladu sa tim odgovorima.

3) Hvala ti od srca što si član Bellspiration kluba i što ćeš podijeliti svoja iskustva  s nama narednih sedmica i inspirisati nas! Koja su tvoja očekivanja od Bellspiration kluba?

Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast da budem deo Bellspiration kluba. Poznavajući dobro dugogodišnji rad svoje drage prijateljice Belme Skopljaković, od ovog kluba ne očekujem ništa manje nego ono što je ona uspevala da radi sve ove godine, a to jeste da kreira jedno otvoreno, plodno, kosmopolitsko okruženje koje će služiti kao pravi interkulturalni hub za mlade ljude iz raznih zemalja sveta, a gde ćemo svi zajedno imati priliku da se bolje upoznamo, učimo jedni od drugih i razmenimo dragocena iskustva i ideje među sobom, ali i sa svim čitaocima širom regiona i sveta.




Primjedbe